Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevapčići»Jedinstveni srpski ćevapčići

Jedinstveni srpski ćevapčići

Jedinstveni srpski ćevapčići
Fotografije: Jivka Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"I bugarske nisu loše, ali priznajemo da dušu dajemo za ove jedinstvne srpske ćevapčiće"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • so - 1 ravna kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • kisela voda - 60 ml
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • slanina - za roštilj
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se samelje dva puta u mašini. Dodaje se so po ukusu, biber i aleva paprika, kumin. Sipa se kisela ili obična voda, i dodaje se soda za hleb, iseče se sitno čen belog luka i dobro se zamesi.

Mokrim rukama se uzima lopta mlevenog mesa i oblikuju se manji ćevapčići, koji se poređaju u tanjir i pokrivaju prozračnom folijom.

Ostavljaju se tokom noći u frižideru. Sledećeg dana se zagreje roštilj, namaže se dobro parčetom slanine.

Peče se dok ne bude gotovo sa svih strana. Servira se sa krompirom ili kao što sam ja sa kupus salatom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: