Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen pikantnim predjelom od patlidžana

Paradajz punjen pikantnim predjelom od patlidžana

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Paradajz punjen pikantnim predjelom od patlidžana
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Idealno letnje meze... dodajte i malo sira i prepečene hriške hleba"

Potrebni sastojci

  • pečeni patlidžan - 1 tegla od 720 ml
  • ljute paprike - 2 komada, crvene
  • paradajz - 3 komada, roze
  • crvene paprike - 3 komada, pečene
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • majonez - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Predjelo se priprema brzo, zato što otvaramo teglu pečenog patlidžana/pre nego što ga sterilišemo ih krupnije sameljemo.

U odgovarajuću posudu dodajemo u patlidžan sitno iseckane ljute i pečene paprike, majonez, unutrašnjost jednog paradajza, beli luk, so, ulje i sitno iseckan peršun.

Paradajz prepolovimo na dva dela, jedan deo je veći.

Izvadimo unutrašnjost i punimo paradajz predjelom.

Odgovarajući je i čeri paradajz, pikantan ukus belog luka u jednom zalogaju.

Ako volite da konsistencija bude glatka, samljite sastojke u blenderu. Po želji možete dodati i orahe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: