Način pripreme
Natrljajte ćureće grudi biberom, ruzmarinom, namrvljenim ljutim kajenskim papričicama i sa malo soli. Ostavite ih tako sa začinima u dobro zatvorenoj posudi u frižideru na nekoliko sati ili jednu noć.
Nakon što se meso začinilo u suvoj marinadi, isecite na krupne kolutove i zapecite u tiganju na jakoj vatri svako parče u maslacu i maslinovom ulju.
Kada imate zlatastu preplanulost ćurećih grudi, dodajte očićene i na krupno isečene šitake pečurke i beli luk. Poklopite posudu, smanjite vatru i dinstajte 3-4 minuta.
Možete blago da rastresete šerpu, da se pomešaju sastojci, da se ne zalepe i ne zagore po dnu.
Sipajte belo vino, sipajte peršun, još malo soli i začina, ako želite i ponovo dinstajte 5-6 minuta. Tako će meso i pečurke ostati neverovatno krhki.
Za poklapanje koristite poklopac sa malom rupom, iz koje izlazi para i tako isparava alkohol.
Jelo je gotovo kada se vino skoro redukuje i na dnu imamo gusti sos.
Servirajte ovu veličanstvenu ukusnu ćuretinu sa pečurkama toplu na vašoj trpezi. Obavezno neka joj društvo pravi mekan vazdušast hleb za umakanje u sos.
Prijatno!