Kitonoage - pestil od dunja na rumunski način

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
24/08/2019
"Ukus prošlosti - jedinstveni pestilj sa mirisom dunja, pripremljen po oprobanom receptu "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • dunje - 1 kg
  • jabuke - 4 komada
  • šećer - 300 g
  • limun - 1 komad
  • voda - 50 ml
  • šećer u prahu - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dunje isecite na četvrtine, očistite sredinu i dinstajte ih sa malo vode na slaboj vatri. Nakon toga dodajte jabuke, takođe isečene na četvrtine i sa očišćenim semenom.

Kuvajte dok sve ne omekša - oko 40 minuta. Jabuke i dunje ispasirajte kroz sito, dodajte šećer, sok od limuna, narendanu koru od limuna i sve kuvajte na slaboj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Pestilj rasporedite na dasku, koju ste poprskali vodom i poravnajte kašikom, kako bi dobili sloj debljine 1 cm.

Pokrijte gazom, ali da gaza ne dodiruje pestil, već da bude 1 cm iznad i ostavite da se suši 2 dana na suvom i provetrivom mestu. Kada se osuši, isecite pestill na komade, a njih uvaljajte u šećer u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar