Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Pesto od oraha sa tikvicama i belim lukom

Pesto od oraha sa tikvicama i belim lukom

ivaiva
Početnik
18
Pesto od oraha sa tikvicama i belim lukom
Fotografije: iva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
19 min.
Ukupno
39 min.
Porcije
3
"Pesto od tikvica, kakav svako želi da proba bar jednom u životu"

Potrebni sastojci

  • orasi - oko 250 g
  • tikvica - 1 komad (ne mnogo velika)
  • beli luk - prema ukusu (ja stavljam više, zato što volimo)
  • šargarepa - 1 komad
  • sir - oko 150 - 200 g
  • masline - desetak komada, bez koštica
  • limun - 1/4 komada
  • bosiljak - desetak listića (ili drugi zeleniš, na primer peršun, kopriva i dr)
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se iseče na parčiće i skuva se. Posle se ocedi i stavlja se u blender. Svi ostali sastojci se dodaju sirovi, samelju se u blenderu ili se pasiraju.

Ako nema blendera, treba da se istucaju jedno po jednu u drvenom avanu, nakon čega se zamese i začinjavaju sokom od limuna, maslinovim uljem i solju.

I baš danas nisam imala pri ruci sveže zelene začine, stavila sam u pesto sušene i samlevene u prah: bosiljak, tušt, iglicu - 3-4 prstohvata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: