Jagnjeća crevca u rerni sa mladim lukom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
27/08/2019
"Jedite, jedite - uvek ćete pronaći vreme da zapišete recept, a crevca su najukusnija dok su topla "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća creva dobro operite i skuvajte ih zajedno sa šargarepama i celerom i slanoj vodi, ocedite ih i nakon toga ih nasecite. Mladi crni i beli luk naseckajte i izdinstajte u maslacu.

Kada luk omekša, dodajte alevu papriku. Ubacite crevca, šargarepu, celer i paradajz pire. Prebacite sve u pleh, pospite naseckanim peršunom i nanom i prelijte sa oko 300 ml bujona u kome su se crevca kuvala.

Pecite u umereno zagrejanoj rerni. Kada je jelo gotovo, prelijte ga umućenim jajima sa brašnom i mlekom. Posolite i zapecite u jakoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar