Janija od luka sa paprikama iz turšije

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
30/08/2019
"Iz starih babinih teftera odabrali smo ovaj super lak i ekonomičan recept - nek vam je ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 800 g
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • paprike - 6 komada (iz turšije)
  • aleva paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isčemo luk na kriške.

Dinstamo ga u maslacu sa malo vode dok ne dobije zlatastu boju. Solimo jelo i dodajemo brašno i alevu papriku. Prelivamo toplom vodom da ga prekrije i stavljamo da provri.

Dodajemo paprike iz turšije isečene na parčiće.

Kuvamo janiju na tihoj vatri dok paprike ne omekšaju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar