Pileće šnicle

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pileće šnicle2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Hladno, hladno belo vino dajte, a mi ćemo vam ispričati istoriju najsočnijih pilećih šnicli"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • jabuke - 100 g
  • sveže mleko - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška, bez kore
  • jaja - 3 komada
  • prezle - za pohovanje
  • maslac - 20 g
  • rum - 1 kašika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se samelje zajedno sa lukom i oljuštenim i očišćenim jabukama. Dodajte u mleku natopljen i oceđen hleb, rum, biber i dva belanca.

Za čvršću smesu možete da dodate malo prezli. Pomešajte sve veoma dobro i ostavite smesu da odstoji na hladnom mestu.

Oblikujte u šnicle koje se pohuju u prezlama i umućenim jajima, nakon čega se prže u zagrejanom ulju. Gotove šnicle se serviraju sa malo maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Savršene su,bravooo
01.09.2019 10:54