Pileći bataci u ukusnom sosu sa kačkavaljem i lukom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
31/08/2019
"Okupani u apetitnom sosu i pečeni do savršenstva - a sada ostaje samo da probate "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca282
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 500 g
  • maslac - 75 g
  • bujon od povrća - 1, 5 šolja
  • beli luk - 4 čena
  • kačakvalj - 120 g
  • senf - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • provansalski začin - 0, 5 kašičice
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake operite i očistite dobro, stavite ih na ubrus da se osuše.

U duboki tiganj stavite maslac i uključite ringlu da bude umerena da se ne rastopi. Isecite luk krupnije i dodajte u maslac, propržite oko 7 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju, mešajte periodično.

Dodajte iseckani beli luk, senf, provansalski začin, mleveni biber i so po ukusu u proprženi luk. Sipajte bujon od povrća i mešajte, kuvajte oko 10 minuta na umerneoj vatri. Skinite tiganj sa vatre i sipajte sos od luka u pleh.

U isti tiganj dodajte 2 supene kašike ulja i pržite osušene batake oko 5 minuta sa obe strane. Izvadite batake iz tiganja i poređajte na sos od luka. Preko njih sipajte rendani kačkavalj i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 sttepeni i pecite oko 30-35 minuta.

Sa provansalskim začinom jelo postaje aromatično i ukusnije. Možete ga kupiti u ruskim prdavnicama, ako ima. Ali možete pripremiti u domaćim uslivima sa sledećim sastojcima.

Ruzmarin - 1 kašičica, suv

majčina dušica - 0, 5 kašičice, suva

majorana - 0, 5 kašičice

origano - ¼ kašičice

Sve sastojke promešajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
01.09.2019 10:52
Odlično spremljeno,baš mi se dopada
0
0