Tompusi sa ratlukom od kora za pitu

02/09/2019
"Odbijamo da ustanemo od stola dok na njemu ima čak i jedan tompus sa ratlukom, pripremljen jednostavno sa gotovim korama za pitu "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brašno, ulje, jaja i prašak za pecivo Promešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.

Uzmite dve kore za pitu i otvorite ih. Stavite u jedan deo parče ratluka i malo smese sa praškom za pecivo. Uvijte u rolat. Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Uradite na isti način sa korama dok ne potrošite sve.

Namažite gotovu pitu sa ratlukom uljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite pleh iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

Napravite sirup od vode, šećera i vanile, stavite na vatru i sačekajte da provri i da se zgisne. Ostavite da se ohladi i prelijte tompuse.

Ostavite da upiju sirup bar jedan sat. Isecite na male komade i servirajte. Možete posuti šećerom u prahu ili malo kokosovog brašna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar