Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Tompusi sa ratlukom od kora za pitu

Tompusi sa ratlukom od kora za pitu

Tompusi sa ratlukom od kora za pitu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Odbijamo da ustanemo od stola dok na njemu ima čak i jedan tompus sa ratlukom, pripremljen jednostavno sa gotovim korama za pitu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • za nadev
  • ratluk - 2 kutije
  • brašno - 5 supenih kašika
  • šećer - 5 supenih kašika
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 4 supene kašike
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brašno, ulje, jaja i prašak za pecivo Promešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.

Uzmite dve kore za pitu i otvorite ih. Stavite u jedan deo parče ratluka i malo smese sa praškom za pecivo. Uvijte u rolat. Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Uradite na isti način sa korama dok ne potrošite sve.

Namažite gotovu pitu sa ratlukom uljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite pleh iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

Napravite sirup od vode, šećera i vanile, stavite na vatru i sačekajte da provri i da se zgisne. Ostavite da se ohladi i prelijte tompuse.

Ostavite da upiju sirup bar jedan sat. Isecite na male komade i servirajte. Možete posuti šećerom u prahu ili malo kokosovog brašna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: