Način pripreme
Mleveno meso začinite solju, biberom i kuminom. Dodajte sitno iseckan mladi luk, crni luk, kisele krastavčiće i peršun.
Umutite jedno celo jaje i belanca preostala dva jajeta (žumanca ostavite za premazivanje kora) i dodajte u mleveno meso.
Mleveno meso lepo promešajte i ostavite na hladnom jedan sat.
Kore za pitu isecite na jednake kockaste komade. Namažite uz pomoć četke sa dva umućena žumanca sa supenom kašikom ulja, pomalo preklopite po dva kockasta parčeta krstasto.
Prebacite u metalne kalupe za mafine, prethodno namažite sa malo ulja.
Ruke namažite sa malo ulja i oblikujte od mlevenog mesa male spljeskane ćuftice i stavite u kore. U svakoj ćuftici napravite malo udubljenje, u koje ćete na kraju razbiti prepeličija jaja.
Korpice stavite u donji deo prethodno ugrejane rerne na 180 stepeni. Kad nadev bude gotov, pleh izvadite i u svaku korpicu razbijte po jedno prepeličije jaje.
Korpice od finih kora za pitu vratite u rernu dok jaja ne pobele.
Mogu se servirati kako za doručak, tako i za ukusno predjelo.
Prijatno!