Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Trouglovi sa kačkavaljem od kora za pitu

Trouglovi sa kačkavaljem od kora za pitu

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76191k
Trouglovi sa kačkavaljem od kora za pitu
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Trouglovi sa kačkavaljem od kora za pitu - fantastičan doručak"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 5 komada
  • nadev
  • sveže mleko - 100 ml
  • kačkavalj - 50 g, rendani
  • mladi sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzno brašno - 3 - 4 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - 2 prstohvata
  • za preko
  • žumanca - 1 za mazanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite nadev. Da biste to uradili, umutite jaja i pomešajte ih sa mlekom, rendanim kačkavaljem, sodom, svežim sirom, uljem, solju i brašnom. Dobro promešajte sve.

Uzmite koru za pitu i premažite je uljem. U sredinu sipajte 1-2 kašike nadeva. Preklopite dno da pokrijete nadev, a gornji deo stavite preko - dobiće traku.

Ponovo sipajte malo nadeva i umotajte dok ne dobijete trougao.

Nastavite na ovaj način sa svim korama i oblikujte trouglove.

Nauljite pleh i ređajte trouglove. Premažite ih umućenim žumancem i pospite susamom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite ih dok lepo ne porumene.

Trouglovi sa kačkavaljem od kora za pitu su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: