Način pripreme
1. Podmažite okruglu ili pravougaonu tepsiju istopljenim maslacem. Finu koru prepolovite i stavite jednu na drugu, podmazujući svaku od njih sa još maslaca. Tepsija treba da bude takve veličine da mali deo kora izlazi izvan tepsije da bi se formirala ograda.
2. Sitno iseckajte čen belog luka i pržite ga na laganoj do umerenoj vatri na maslinovom ulju. Pojačajte vatru i dodajte oprane, oceđene i iseckane listove spanaća, peršun i biber. Mešajte 2-3 minuta dok se listovi ne spuste.
3. Sir vrlo sitno narendajte ili smrvite. Dodajte umućena jaja, pavlaku i maslac, ako vam je ostao. Dobro promešajte.
4. Fil prelijte preko kora u tepsiji, rasporedite spanać odozgo i lagano ga izmešajte da potone i da nije potpuno na površini. Ivice kora mogu se malo uviti prema unutra ili ostaviti da vire.
5. Slanu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Američku pitu od spanaća sa korama za pitu služite toplu i jedite sa zadovoljstvom.
Prijatno!