Način pripreme
Svo povrće operite, odsecite duge drške. Nožem isecite patlidžan po dužini na kriške, ali ne do kraja, nego na 1-2 cm od drške. Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda. Posle operite vodom i osušite.
Ljuštilicom oljuštite koru od tikvica i isecite na kriške vertikalno. Posolite.
Paradajz isecite na pola, a posle na tanke polumesece, sir isecite na tanke pločice, a kačkavalj krupnije izrendajte.
Čenove belog luka oljuštite i isecite takođe tanko. Poređajte patlidžan i tikvice u pleh.
U svaki prorez stavite krišku paradajza i pločicu sira i kršku belog luka dok ne popunite dva povrća. Odozgo pospite sa još malo soli, sitno iseckane mirođije i uljem.
U pleh sipajte 100 ml vode, uvijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Skinite foliju i vratite da se peče još 20 minuta.
Pred kraj pospite patlidžan i itikvice rendanim kačkavaljem. Pecite 10 minuta dok kačkavalj ne porumeni.
Možete servirati sa mlečnim sosom ili paradajz sosom, posutim iseckanim peršunom.
Jedinstvenog ukusa!