Moja mekana Slanuša

VecaVecaPočetnik20571162
26/08/2019
"Miris toplog peciva, koji nas vraća u srećne dane detinjstva..."
Priprema110 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno135 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • brašno - 400 g
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 50 ml
  • ulje - 50 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • Za prelivanje
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - na vrh noža
  • Za premazivanje
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu staviti kvasac, dodati šećer, 50 g brašna i mlaku vodu. Sve izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim u smesu dodati kiselu pavlaku, ulje, so, i, postepeno dodajući preostalo brašno (350 g) zamesiti testo.

Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i rastanjiti formirajući oblik "dugačkog valjka".

Tepsiju premazati uljem, "valjak"od testa staviti u sredinu, pa u krug uvijati testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Za prelivanje: U činiju staviti brašno, dodati prašak za pecivo, vodu, so i uzmešati. Izvaditi tepsiju iz rerne, preliti (šarati) smesom od brašna, praška za pecivo, vode i soli.

Vratiti u rernu na 2-3 minuta. Gotovu Slanušu izvaditi iz rerne, premazati uljem. Ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar