Mekana pitica

17/02/2018
"Što je pita mekanija, brže će se pojesti "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano727
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite sir viljuškom, dodajte sitan sir i dobro promešajte. Kiselo mleko pomešajte sa praškom za pecivo da nadođe, dodajte u umućena jaja, dodajte so i dobro pomešajte sa sirom i sitnim sirom.

Uzmite koru, namažite je nadevom i preko nje stavite duru koru. Nju takođe namažite nadevom i preko stavite treću koru... tako i četvrtu... namažite i uvijte u rolat.

Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Tako uradite i sa ostalim korama, po četiri.

Gotovu pitu namažite smesom od umućenog jajeta i kiselog mleka.

Odozgo stavite komadiće maslaca. Pospite susamo.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta dok ne bude gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar