Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Mekana pitica

Mekana pitica

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Mekana pitica
Fotografije: Dora Grozeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Što je pita mekanija, brže će se pojesti"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • sir - 200 g
  • sitan sir - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 80 ml
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za premazivanje odozgo
  • jaja - 1 umućeno sa 2 - 3 supene kašike kiselog mleka
  • maslac - 50 g, na komadiće
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite sir viljuškom, dodajte sitan sir i dobro promešajte. Kiselo mleko pomešajte sa praškom za pecivo da nadođe, dodajte u umućena jaja, dodajte so i dobro pomešajte sa sirom i sitnim sirom.

Uzmite koru, namažite je nadevom i preko nje stavite duru koru. Nju takođe namažite nadevom i preko stavite treću koru... tako i četvrtu... namažite i uvijte u rolat.

Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Tako uradite i sa ostalim korama, po četiri.

Gotovu pitu namažite smesom od umućenog jajeta i kiselog mleka.

Odozgo stavite komadiće maslaca. Pospite susamo.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: