Grčke lepinje

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Početnik
150721715
Grčke lepinje
03/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Samo sa kvascem i vodom, a tako su ukusne da nestaju za sekund"

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 šolja, fino
  • kvasac - 30 g, svež
  • so - 2 kašičica
  • voda - oko 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brasno prosejte sa solju. Dodajte kvasac, pomešan u mlakoj vodi. Zamesite testo, mesite ga desetak minuta na brašnom posutoj površini dok ne postane glatko i elastično.

Testo podelite na 12 delova, razvijte ih oklagijom ih na ovalne lepinje dužine oko 18 cm. Stavite ih na dasku, posutu brašnom, pokrijte krpom i ostavite na toplom 1 sat da nadođu.

Ugrejte rernu na 240 stepeni. Uzmite 2 pleha, namažite maslinovim uljem i ugrejte u rerni.

U svaki stavite po 3 lepinje, naprskajte vodom i pecite 5 minuta dok ne nadođu i ne porumene. Izvadite, k pokrijte krpom dok se peče druga porcija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: