Način pripreme
Pomešajte jaja, toplo mleko, šećer i kvasac, poklopite i ostavite 5-10 minuta.
U veću posudu prosejte brašno, pomešajte sa solju i dodajte smesu.
Umesiti meko i nelepljivo testo (po potrebi dodati još 1-2 kašike brašna).
Pokrijte testo i ostavite ga 30 minuta.
Dodajte meki maslac u testo i mesite oko 25 minuta dok se ne dobije glatko i elastično testo.
Pokrijte testo folijom i ostavite u frižideru 8 sati ili preko noći.
Zatim testo podeliti na 6 delova, svaki od oko 100 g, oblikovati loptice i poređati male hlepčiće na pleh obložen papirom za pečenje.
Oko svake brioš lepinje stavite prsten prečnika 10 cm i pritisnite kuglice rukom.
Ostavite oblikovane male lepinje na sobnoj temperaturi 2 sata dok se ne udvostruče.
Brioš lepinje premažite umućenim jajetom, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta.
Brioš lepinje sa susamom su unikatne za burgere.