Način pripreme
Prvo prosejte brašno u posudu pogodnu za mešenje, a zatim napravite udubljenje u njemu.
Kvasac pomešamo sa šećerom, 1 kašikom brašna i malo vode, dok ne dobijemo kašu, i pustimo da se aktivira.
Zatim pomešamo kiselo mleko, sodu i so. Slomite jaje u udubljenje, dodajte masnoću, dodajte kiselo mleko sa sodom i sirćetom, ubrzo zatim aktivirani kvasac i očišćene masline.
Mesi se mekano testo za lepinje - za dodatno mešenje koristim još malo ulja dok ne počne da se odvaja od posude.
Ostavljam oko sat, sat i po i pravim loptice koje takođe puštam da narastu.
Već narasle lepinje isečem na X (naravno, ovo je po želji) i na vrh stavim parče maslaca.
Pecite soda lepinje na 180 stepeni dok ne dobijete zlatnu koricu.
Gotove jednostavne lepinje sa maslinama možete jesti kao što jesu ili od njih napraviti sendvič.