Šah rolat

VecaVecaPočetnik20571162
03/09/2019
"Rolat koji matira sve vaše dijete "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano421
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za žutu koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 3 šoljice (od 100 ml)
  • brašno - 3 šoljice (od 100 ml)
  • mleko - 200 ml
  • ulje - 200 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • Za braon koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 3 šoljice (od 100 ml)
  • brašno - 3 šoljice (od 100 ml)
  • mleko - 200 ml
  • ulje - 200 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 3 kašike
  • Za fil
  • mleko - 1 l
  • šećer - 400 g
  • puding od vanile - 3 kesice
  • margarin - 250 g
  • Za premazivanje
  • džem - po potrebi
  • I još
  • velika oblanda - 5 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Za žutu koru: Mikserom umutiti jaja, šećer, dodati ulje, mleko, isključiti mikser, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Pleh od električnog šporeta obložiti pek-papirom, uliti smesu i peći na 180 stepeni 20 minuta.

Za braon koru: Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i mleko, izmiksati, pa mikser isključiti. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodati kakao prah i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.Pleh od električnog šporeta obložiti pek-papirim, uliti smesu i peći na 180 stepeni 20 minuta.

Obe kore ostaviti da se ohlade. Braon koru premazati džemom pa staviti žutu koru. Ostaviti da odstoje kako bi kore upile džem, pa seći na 10 uzdužnih traka.

Za fil: U šerpu staviti šećer i napraviti karamel, dodati 800 ml mleka, a u 200 ml mleka razmutiti puding i ukuvati u karamelizovan šećer i mleko. Kada se zgusne, dodati margarin i kuvati još 2-3 minuta.

Finalni postupak: Vreli fil se sipa na list oblande, pa se stavi jedna od isečenih traka, ali tako da braon kora ide na oblandu, a posle se stavi druga traka, ali tako da žuta kora ide na oblandu i polako se uvije u rolat.

Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom-oblandama, trakama, filom-dobijajući ukupno 5 velikih rolata. Ostaviti da se stegnu. Seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Savet:Ukoliko se fil ohladi dok pravite rolate, zagrejte ga, kako bi se lakše premazivao list oblande.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar