Guščija džigerica u sosu od borovnica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8596
3
05/09/2019
"Specijalna jela za specijalne trenutke - zato što ne ide da pravimo kompromis sa ukusom, zar ne "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paškanat i isecite ga na tanke kriške. Stavite ga da se skuva u posoljenoj vodu, nakon toga ga ocedite i napravite pire. Dodajte mleko i kuvajte ga na ringli dok se ne dobije homogeni pire. Začinite solju i belim biberom.

U odvojenu posudu na ringlu stavite borovnice i maslac da se izdinstaju i dolijte bujon. Smanjite ringlu i ostavite da se krčka, dok se ne redukuje tečnost. Tako napravljeni sos od borovnica ostavite da se ohladi. Po želji možete da ga provučete kroz cediljku da se dobije finiji.

Posolite parčiće guščije džigerice i pospite ih biberom. Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom i ispržite džigericu po minut sa svake strane.

U odgovarajućim tanjirima napravite kanape od pirea od paškanata, odozgo rasporedite po parče guščije džigerice i prelijte oko nje sos od borovnice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar