Janija sa mesom i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70663
06/09/2019
"Jedna od mnogo stvari koje volimo kod seoskih jela je što se ne štede sastojci - od svega se stavlja mnogo i bude veoma ukusno "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • meso - 1 kg, ovčije, jagnjeće, teleće ili svinjsko od buta
  • beli luk - 1 - 2 glavice
  • maslac - 5 kašike
  • voda - 3 šolje
  • sirće - 1 šolja
  • biber
  • kumin - sveže mleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na parčiće, operite ga i osušite. Zagrejte maslac i ispržite ga. Začinite solju i biberom.

Pripremite šerpu i počnite da ređate red mesa, red očišćenih čenova belog luka, biber, pospite sa malo kumina.

Prelijte vodom ili bujonom i šoljom sirćeta ako koristite ovčije meso. Kuvajte janiju na tihoj vatri dok ne uvri tečnost od mesa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar