Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Pasulj janija sa mesom

Pasulj janija sa mesom

BirgulBirgul
Šegrt
2021807
Pasulj janija sa mesom
Fotografije: Birgul
1 / 3
06/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Poželimo prijatno uz pasulj janiju sa mesom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, zreo
  • luk - 1 komad, crni, po želji
  • šargarepa - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 1 kašika
  • so - 1 - 2 kašike (po ukusu)
  • nana - 1 kašika
  • peršun - po želji, listići
  • Za zapržavanje mesa
  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 3 glavice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašičica (mepuna)
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Uveče sam natopila pasulj (domaći). Bacila sam prvu vodu. Stavila sam da se kuva. Za to vreme sam spremila povrće.

Oprala sam, očistila i isekla na sitno šargarepu, zelenu i crevenu papriku i beli luk.

Kuvala sam pasulj oko 30 minuta - sklanjajte s vremena na vreme penu koja se stavla, nakon toga bacite vodu.

Pr sledećem kuvanju sa novom vodom dodajte ulje i povrće, koje ste isekli. Odozgo stavite poklopac i neka se krčka na laganoj vatri.

Nakon što je pasulj omekšao, dodajte i so i ostavite još 10 minuta da se kuva. Po želji možete da dodate i nanu u ukusnu pasulj janiju.

Zagrejte još malo ulja i drugoj šerpi i zapržite komadiće mesa. Nakon što se zapeku dobro i ravnomerno dodajte luk isečen na polumesece. Mešajte dok meso ne bude gotovo i luk se ne karamelizuje. Lovorov list će samo obogatiti aromu mesa.

Finalno pospite alevu papriku i biber.

Pri serviranju tradicionalne janije stavlja se pasulj i odozgo parčići prženog mesa. Po želji možete da dodate preko pasulj janije sa mesom i peršun!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: