Bundeva punjena svinjetinom, pečurkama i povrćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70663
06/09/2019
"Genijalno - koristite bundevu kao biološku đuvečaru i posle sve pojedite "
Priprema30 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno160 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 2, 5 kg
  • svinjsko meso - 0, 7 kg, od buta
  • paprika - 1 crvena
  • paprika - 1 zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 struk
  • krompir - 0, 3 kg
  • pečuke - 0, 2 kg
  • paradajz - 150 g, na kocke
  • celer - 3 struka
  • peršun - 1/2 vezice
  • lovorov list - 5 komada
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Odseče se gornji deo bundeve, da se dobije poklopac. Pravi se nekoliko rupica na njemu pomoću metalnog ražnjića. Dobro se izdube semenke i žilavi deo bundeve.

Meso se seče na kocke i dinsta se u vrelom ulju u dubokom tiganju. Za to vreme se seku praziluk i šargarepa na krugove, paprike na polu mesece, a krompir na kocke.

Pečurke se seku na krupne parčiće ili na polovone, ako su manje. Dodaje se isečeno povrće u svinjetinu i dinstaju se zajedno.

Začinjava se solju i biberom. Dodaju se pečurke i nakon oko 5 minuta se sipa paradajz. Ostavlja se da se blago krčka i stavljaju se na sitno isečeni celer i peršun.

Dodaju se i lovorovi listovi. Promeša se dobro i sklanja se sa vatre. Već izdubljena bundeva se puni mesom i povrćem. Poklapa se njenim gornjim delom.

Stavlja se u posudu za pečenje sa malo vode. Da drška ne bi izgorela, uvija se aluminijumskom folijom. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 2 sata, bez otvaranja rerne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar