Bundeva, punjena mesom

08/10/2019
"Sto dana i jedan sat vam treba za ovo ukusno jelo - 100 dana da sazri bundeva i 1 sat da se ispeče punjena bundeva "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca96
  • Pregledi tokom sedmice31
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, oko 2 kg
  • pileći file - 400 g
  • pavlaka - 3 supene kašike, tečna
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite poklopac bundeve zajedno sa drškom. Kašikom izvadite semenke i meki deo bundeve.

Pileći file isecite na sitne kockice.

Meso pomešajte sa biberom, solju i pavlakom i promešajte.

Sa ovim nadevom punite bundevu, poklopite poklopcem i stavite u pleh, u njega sipajte oko 2 cm vode.

Pecite 1 sat na 180 stepeni. Servirajte toplu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar