Bundeva, punjena mesom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Bundeva, punjena mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Sto dana i jedan sat vam treba za ovo ukusno jelo - 100 dana da sazri bundeva i 1 sat da se ispeče punjena bundeva"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, oko 2 kg
  • pileći file - 400 g
  • pavlaka - 3 supene kašike, tečna
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite poklopac bundeve zajedno sa drškom. Kašikom izvadite semenke i meki deo bundeve.

Pileći file isecite na sitne kockice.

Meso pomešajte sa biberom, solju i pavlakom i promešajte.

Sa ovim nadevom punite bundevu, poklopite poklopcem i stavite u pleh, u njega sipajte oko 2 cm vode.

Pecite 1 sat na 180 stepeni. Servirajte toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: