Pikantan sos

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
07/09/2019
"Pečeno meso ili riba, mi znamo savršen pikantan sos da ih sa njim servirate "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • ljute paprike - 1 velika, crvena, sitno isečena
  • đumbir - 5 cm, svež koren (narendan ili sitno isečen)
  • beli luk - 3 čena (sitno isečen)
  • paradajz - 400 g (svež, isečen na kocke)
  • soja sos - 2 kašike
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte isečenu ljutu papriku, narendan đumbir i iseckan beli luk.

Promešajte i zapržite blago 1-2 minuta, ne preterujte s kuvanjem - tek toliko da puste arome.

Dodajte im sitno isečen paradajz. Nakon što se prokuva dodajte šećer i soja sos. Dokuvajte još 5-7 minuta.

Ovaj sos je pogodan za jela od povrća i pečena mesa, kao i za jela sa ribom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar