Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Pikantan sos od jabuke

Pikantan sos od jabuke

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pikantan sos od jabuke1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ni ne pomišljajte da servirate divljač bez pikantnog sosa od jabuke"

Potrebni sastojci

  • luk - 3 glavice, šalot
  • suvo grožđe - 1 kašika
  • sirće - 1 - 2 kašičice, crveno vinsko
  • bujon - 100 ml, pileći
  • jabuke - 2 komada, kisele
  • maslac - 20 g
  • brendi - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite luk, oljuštite i isecite jabuke na parčiće. Zagrejte u šerpi maslac i izdinstajte jabuke i luk.

Dodajte bujon, suvo grožđe i brendi i promešajte. Ostavite sve da se krčka na tihoj vatri dok jabuke ne omekšaju.

Začinite gotov sos sa solju, sirćetom i biberom. Pogodan je za salate sa divljači ili za hladnu pečenu svinjetinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: