Svinjski gulaš na segedinski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70663
07/09/2019
"Jedinstveni gulaš sa kiselim kupusom - padne li vam šaka sipajte ga u veliku posudu"
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • kiseli kupus - 800 g
  • svinjska mast - 80 g
  • luk - 3 glavice
  • pavlaka - 250 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na sitno, meso se seče na krupne kocke. Pola masti se zagreva i u njoj se zaprži meso.

Odvojeno se zagreva preostala mast i u njoj se zaprži luk. Dodaje se kupus, isečen na tanke trake i dinsta se 25 minuta na laganoj vatri.

U šerpu se ređaju slojevi kupusa i mesa, pri čemu se između posipa so, aleva paprika i biber. Dinsta se 30 minuta na laganoj vatri, pri čemu se 2 minuta pre nego što se jelo skloni sa ringle preliva umućenom pavlakom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar