Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina u jednostavnom belom sosu

Testenina u jednostavnom belom sosu

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4275
Testenina u jednostavnom belom sosu
Fotografije: Lenka
1 / 3
08/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Jednostavno, brzo, ukusno - takva jela volimo"

Potrebni sastojci

  • testenina - 500 g, po izboru
  • pečurke - 200 g
  • praziluk - 50 g
  • belog vina - 250 ml
  • neutralna pavlaka - 400 g
  • so
  • kajenski biber - prstohvat
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Testeninu skuvati u posoljenoj vodi al dente.

Procediti i preliti sa malo maslinovog ulja, kako se ne bi lepila. Vodu sačuvati.

Praziluk iseći na tanke kolutove i propržiti na ulju par minuta. Pečurke iseckati, i kada je praziluk gotov dodati ih u tiganj. Ujedno dodati i belo vino i vodu u kojoj se testenina kuvala.

Krčkati na umerenoj vatri dvadesetak minuta, odnosno dok sva tečnot ne ispari. Nakon toga začiniti solju i biberom i dodati neutralnu pavlaku. Kuvati još par minuta.

Skloniti sa vatre i dodati prstohvat kajenskog bibera. Promešati sa testeninom i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: