Prase punjeno pirinčem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
09/09/2019
"Na punjeno prase se ne zove - drugi, kada osete aromi, sami dolaze da ga probaju "
Priprema45 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno225 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite opran pirinač da se kuva u velikoj posudi sa dovoljnom količinom vode (1:3 proporcija) i maslacem.

Začinite pirinal solju i biberom i dodajte po želji malo suvog grožđa ili isečenih suvih šljiva.

Prase se opere, očisti, osuši, posoli se dobro i posipa se alevoma paprikom iznutra i spolja.

Napunite prasence nadevom, zašijte i stavite da se peče. Tokom pečenja redovno ga mažite maslacem.

Nazdravlje!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar