Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Klasično pile punjeno pirinčem i pečurkama

Klasično pile punjeno pirinčem i pečurkama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Klasično pile punjeno pirinčem i pečurkama1 / 5
04/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Raspamećujemo sve za večerom uz ovaj klasičan recept za punjeno pile"

Potrebni sastojci

  • pile - 1000 - 1200 g, ohlađeno
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 200 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • ulje - 1/2 šolje
  • majonez - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biiber - 1 kašičica, mlevena
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstajte isečen luk i zagrejanoj masnoći. Dodajte oprane i isečene pečurke (ako su male ostavite ih cele).

Stavite očišćen i opran pirinač i pomešajte ga sa ostaliim sastojcima. Uz neprestano mešanje kuvajte dok se pirinač ne izbstri.

Dodajte oko 1 1/2 šolju vode. Dodajte so i kocku bujona. Sklonite nadev sa ringle i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.

Napunite oprano i očišćeno pile i stavite ga u odgovarajuću posudu za pečenje. Namažite ga majonezom i alevom paprikom.

Pecite dok ne dobije zlatastu preplanulost. Pospite biberom.

Servirajte gotovo punjeno pile sa odgovarajućom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: