Način pripreme
Zagrevamo 2 kašike masti ili maslaca u tiganju i u njenmu pržimo luk isečen na sitno. Dodajemo so, pola kašike aleve paprike, usitnjen peršun, promešamo i dodajemo šolju pirinča. Ponovo promešamo i ostavljamo da se proprži.
Sipamo šolju i po vrele vode u kojoj smo razmutili kašiku paradajz pirea i kuvamo dok voda ne ispari. Skuvamo i isečemo džigericu i dodajemo u pirinač. Sipamo i oprano suvo grožđe, pomešamo sve veoma dobro i sklanjamo tiganj sa ringle.
Sa tako napravljenim nedevom punimo prase, prelivamo njegovu unutrašnjost šoljom tople vode i zašivamo otvor.
Mažemo spolja maslacem i alevom paprikom, sipamo u posudu za pečenje 2-3 šolje vode sa kašikom razmućenog paradajz pirea u pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni dok s vremena na vreme prelivamo sosom iz posude za pečenje.