Moje mekane kiflice

VecaVecaPočetnik19071162
19/08/2019
"Miris toplog peciva koji podseća na najlepše dane detinjstva "
Priprema100 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano266
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 700 g
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • mleko - 250 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašike
  • ulje - 100 ml
  • jogurt - 180 ml
  • Za nadev
  • džem - po potrebi (pekmez, krem ili čokolada)
  • Za valjanje kiflica
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so i izmešati. Zasebno sjediniti mlako mleko, šećer, ulje i jogurt, pa toj mešavini dodati brašno, suvi kvasac i so i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i kstaviti da kdstoji 45 minuta.

Nakon toga testo premesiti, vratiti u posudu, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da ofstoji još 30 minuta.

Zatim testo podeliti na dva dela. Jedan deo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na trouglove i nadevati nadevom po želji (džemom, pekmezom, kremom ili čokoladom).

Pleh premazati margarinom i poređati kiflice. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Gotove kiflice uzvaditi uz rerne, uvaljati ih u šećer u prahu, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Savet: Od druge polovine testa možete napraviti slane kiflice (sa nadevom po želji), ili staviti testo u najlon kesu, dobro zavezati i zamrznuti, pa iskoristiti nekom drugom prilikom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar