Način pripreme
U 200 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati preostalo mlako mleko (300 ml), aktivirani kvasac, umešati žumanca, ulje, posoliti i, postepeno dodajući preostalo brašno, zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnenoj radnoj površini i podeliti na 8 delova (formirajući 8 loptica) .Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Nakon toga, svaku lopticu rastanjiti oklagijom i iseći na po 8 trouglova. Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema, uviti kiflice i poređati ih u pleh.
Žumance razmutiti viljuškom i premazati kiflice.Na svaku kiflicu staviti po malo margarina, a i između kiflica stavljati po malo margarina.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, pa ih posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.