Način pripreme
Kada ste u žurbi, a hocete da pojedete nešto na kašiku, ovo je idealni recept za vas. Brza i lagana pileća čorbica se sprema brzo, i pravi je izvor vlakana.
Dva bataka sa karabatakom skuvajte u litar i po vode. Dok se kuvaju, povremeno skidati smeđu penu koja se pojavljuje na vrhu, da čorba ne bi bila tamnije boje, a time će te smanjiti i masnoću.
Kada su bataci skuvani, izvadite ih da se hlade.
Luk preseći na pola, i zapeći na ringli koju smo predhodno pokrili folijom.
Luk dodati u ključalu vodu, dodati vegetu, zatim prvo krompir, šargarepu i celer, koji smo predhodno isekli na kockice.
Kada šargarepa bude gotova, smanjiti temperaturu i dodati brokoli, karfiol, grašak, njih ne treba kuvati duže od 5 minuta.
Meso sa bataka i karabataka odvojiti od kosti i iskidati na manje komadice. Vratiti nazad u lonac.
U pavlaci za kuvanje razmutiti jedno jaje i dodati čorbi.
Da pileća čorba ne bi bila previše masna, možete koristiti pavlaku za kuvanje od 10% m.m. ili umjesto pavlake koristiti jogurt.
Nećete pogriješiti pogotovo ako volite malo kiseliji ukus.