Način pripreme
Isecite luk, papriku i šargarepu. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Pirinač dobro operite. Na dno šerpe stavite ulje i pržite luk, papriku i šargarepu. Nakon toga dodajte krompir i pirinač da se malo zaprže i oni.
Nakon toga dodajte 1.5-2 litre vode. Dok voda vri od mlevenog mesa pravite loptice. Kad provri stavite loptice u vodu i čorbu sa lopticama ostavite da vri 15-ak minuta, nakon toga dodajte so.
Isključite ringlu i šerpu ostavite 15 minuta bez poklopca da se ohladi.
Nakon šo se ohladi malo, u posebnoj posudi umutie jaje. Kutlačom 1-2 puta uzimajte od supe i polako i uz neprestano mešanje dodajte u jaja.
Mešajte sve dobro i polako sipajte u šerpu ponovo uz neprestano mešanje. U proivnom jaje može da se preseče i da ne dobijete zapršku. Na kraju dodajte malo bibera i sitno iseckani peršun i čorbica je gotova.