Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Voćna poslastica sa malinama

Voćna poslastica sa malinama

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Voćna poslastica sa malinama
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ako ste pripremi li ovu poslasticu, obavezno dolazimo na kafu!"

Potrebni sastojci

  • Za podlogu
  • mleveni plazma keks - 300 g
  • mleko - 100 ml
  • margarin - 150 g
  • Za fil
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • želatin - 10 g
  • voda - 50 ml
  • maline - 250 g
  • Za glazuru
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za podlogu (koru): U šerpu uliti mleko i staviti na vatru da proključa. Potom dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi. Skloniti šerpu sa ringle, umešati mleveni plazma keks i ostaviti da se prohladi (da bude mlaka smesa). Obruč staviti na tacnu i rasporediti pripremljenu smesu.

Za fil: Želatin razmutiti u hladnoj vodi i staviti na vatru da provri, kuvati dva minuta i skloniti sa ringle. Ostaviti da se prohladi dva minuta. Mikserom umutiti slatku pavlaku, postepeno dodavati želatin. Kad dobije potrebnu čvrstinu, umešati maline i izmiksati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Fil naneti preko kore od plazme i ravnomerno rasporediti.

Za glazuru: U šerpicu staviti čokoladu za kuvanje (polomljenu na kockice), dodati ulje i otopiti na pari. Glazuru naneti preko fila. Ostaviti u frižider kako bi se glazura stegla. Skinuti obruč.

Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Hvala Katarina.
10.09.2019 16:40
Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Izgleda ukusno! :)
10.09.2019 10:15
1