Bistra supa sa pačetinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
16/09/2019
"Bogata supa sa pačijim karabatacima - kako bi je spremila praktična domaćica "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 1 kg, karabataci
  • luk - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pačije karabatake i prelivamo vodom. Stavljamo na ringlu u kad voda provri, bacamo je, opremo ponovo karabatake i sipamo toplu vodu 3-4 litra.

Stavljamo supu da se kuva, dodajući jednu celu glavicu luka, ne sečemo je, samo je očistimo od ljuski (sklanjamo luk iz supe kad omekša, da se ne raskuva u bujonu).

U kipuću supu posipamo biber po ukusu i kuvamo dok se meso od pačijih karabataka ne skuva. Vadimo iz bujona, odvajamo do kostiju, sečemo i vraćamo u supu.

Solimo po ukusu. Ako je neophodno možemo da dolijemo toplu vodu i da prokuvamo još pet minuta. Serviramo supu sa srićetom i namrvljenim suvim ljutim paprikama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar