Kikiriki puter sa karamel ukusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
20/09/2019
"Umesto gotovog putera od kikirikija iz prodavnice, probajte ovaj jedinstveni domaći puter, obogaćen karamelom "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za puter od kikirikija
  • kikiriki - 1 i 1/2 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 kašike
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • biljna pavlaka - 100 ml
  • voda - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kikiriki se ispeče. Kada se ohladi, oljušti se od ljuski. Stavlja se u multipraktik i dobro se samelje.

Kad počne da liči na maslac, dodaju se so i ulje. Nastavite da mutite dok se ne dobije homogena smesa.

Nako što je puter od kikirikija gotov, pravi se karamel. Za taj cilj šećer se sipa u posudu i pokriva se vodom. Ostavlja se na laganoj vatri dok se šećer ne istopi i dok se ne formira karamel.

Smesa se meša samo ako je neophodno.

Pavlaka se zagreva i sipa se u karamel. Meša se dok se ne dobije homogena smesa i nakon toga se sklanja sa ringle.

Dobijeni karamel se dodaje u puter od kikirikija. Meša se dobro rukom pomoću kašike i nakon toga se zatvara u teglu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar