bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Francuska krem supa od tikvica

Francuska krem supa od tikvica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Francuska krem supa od tikvica
Fotografije: marcheva14
1 / 3
21/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Istančanog ukusa i arome, koji će vas očarati - francuska krem supa za kojom vlada veliko interesovanje"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica, žuti
  • krompir - 1 komad, veliki
  • celer - 2 struka
  • voda - oko 800 ml
  • bujon od povrća - 2 kocke
  • šaragrepa - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice, mleeni
  • bosiljak - iskidani listovi
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseče se luk na tanke kriške. Šargarepa se iseče na srednje kocke.

Tikvice se očisti, ne ljušte se i seku se na šajbne. Celer se iseče na parčiće srednje veličine.

U duboku šerpu sa debelim dnom se sipa oko 3 kašike maslinovog ulja, zagreva se. Dodaje se isečen luk, šargarepe na kocke, promeša se, da upiju masnoću, oko 2-3 minua i dodaju se tikvice isečene na kolutove i celer, ponovo se promeša, da se uvaljaju u maslinovo ulje, da omekšaju i ostavljaju se na ringli oko 3 minuta uz mešanje.

Posoli se. Dodaje se krompir, voda, kocke bujona i svi začini osim bosiljka i parmezana. Ostavlja se na umerenoj vatri da vri, dok krompir potpuno ne omekša.

Ako je neophodno, dodaje se još malo vode, ali po principu supa je gusta.

Nakon što je povrće gotov, sklanja se sa ringle i francuska krem supa od tikvica se ostavlja da se ohladi oko 15 minuta i pasira se ručnim mikserom u krem.

Krem supa od tikvica se servira sa iskidanim listovima bosiljka, po želji krutonima, zapečenim sa maslinovim uljem i parmezanom i sa po kašičicom-dve narendanog parmezana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: