Gemista

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
23/09/2019
"Danas ćemo govoriti o posnom punjenom povrću i koliko puta je primereno da se sipa još "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 7 - 8 komada
  • paradajz - 7 - 8 komada, poželjno je da bude prezreo
  • luk - 2 glavice, star
  • pirinač - 300 - 400 g, beli
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • nana - ili menta
  • origano
  • maslinovo ulje - ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operemo i očistimo od semenki, čuvajući drške za poklopce.

Od paradajza takođe isečemo poklopce i ostavljamo sa strane. Pomoću male kašičice izdubimo pažljivo njihovu unutrašnjost.

Očišćene paprike i paradajz posolimo i posipamo biberom. Sečemo luk i stavljam ga da se zaprži zajedno sa belim lukom.

Dodajemo opran pirinač i sitno isečenu samlevenu unutrašnjost paradajza, kao i ostale sastojke.

Dolivamo malo vode i na slaboj vatri kuvamo kratko (oko 20 minuta). Gotovim pirinčem punimo povrće i stavljamo poklopce.

Ređamo ih u odgovarajuću posudu za pečenje. Posipamo maslinovim uljem i dodajemo u posudu za pečenje vodu na 1 prst.

Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar