Voćni trouglići

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
26/09/2019
"Svako dete zaslužuje da jede aromatične voćne trougliće "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 200 g, razvijene
  • jabuke - 700 g
  • dunja - 1 komad
  • smeđi šećer - 200 g
  • orasi - 150 g
  • brendi - 30 ml
  • med - 1 kašika
  • ulje - 50 ml
  • cimet - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo jabuke i dunju i isečemo na kocke.

Pravimo karamel od ulja, meda i smeđeg šećera. U njega prvo stavljamo dunju sa malo vode, a nakon toga i jabuke. Sotiraju se dok ne omekšaju.

Dodaje se brendi i mleveni orasi sa cimetom. Ostavlja se da se malo ohladi. Lepimo kore dve po dve, mažući ih uljem i odozgo takođe.

Seku se na 3 lente po širini. U svaku se stavlja nadev i uvija se trouglić. Namažemo ih dobro vodom po krajevima, da se dobro zatvore.

Prže se na ulju oko 3-4 minuta sa svake strane. Vade se na kuhinjski ubrus da se ocede i nakon toga se posipaju šećerom u prahu i cimetom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar