Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Marinada za divljač

Marinada za divljač

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Marinada za divljač2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Prvo i najvažnije pravilo pri spremanju divljači jeste da je prethodno marinirate"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 litar
  • sirće - 1/2 litra
  • luk - 3 glavice
  • biber - 25 zrna
  • piment
  • karanfilić - 4 komada
  • so - 1 kašika
  • lovorov list - 6 listova
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - 1 vezica
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • celer - struk
  • paškanat - 1 koren
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci se očiste i seku se na velike parčiće. Kuvaju se pola sata i vrelom marinadom se preliva divljač.

Meso stoji pod poklopcem pola sata nakon čega se vadi, a marinada se stavlja da provri još jednom.

Prelivamo meso i tako stoji dva do tri dana, pri čemu ga okrećemo svaki dan.

Nakon toga meso se kuva i ne ispira se od marinade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: