Domaća krem supa od bundeve

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
30/09/2019
"Nećete naći baršunastiju supu sa više balansiranog i bogatog ukusa od ove - kunemo se u kulinarsku kecelju "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano186
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • đumbir - 50 g, svež
  • semenke bundeve - 100 g, sirove, oljuštene
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • so - 2 g
  • biber - 2 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i isečemo na sitno luk, beli luk i đumbir.

Oljuštimo i očistimo bundevu i takođe je sečemo na parčiće.

U šerpi istopimo maslac i dodajemo mu ulje.

Dodajemo luk, beli luk i đumbir i dinstamo.

Dodajemo bundevu. Začinjavamo solju i biberom i ostavljamo da se dinsta još pet minuta.

Bundevi dodajemo bujon od povrća i kuvamo 20 minuta.

Pasiramo. Vraćamo nazad u posudu, dodajemo pavlaku i kuvamo, dok ne provri.

Zapečemo semenke bundeve na suvom tiganju. Njima posipamo gotovu krem supu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar