Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Faširane šnicle»Pohovana šnicla sa garnirungom

Pohovana šnicla sa garnirungom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pohovana šnicla sa garnirungom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Takvi smo mi - striktni i detaljni - nećemo vam spremiti samo šnicle, već ćemo napraviti i garnirung uz njih"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, bonfile
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 150 g
  • maslac - za prženje
  • za garnirung
  • cvekla - 300 g
  • kupus - 300 g
  • šargarepa - 300 g
  • za dresing
  • senf - 2 kašičice
  • mirođija - 1 vezica
  • med - 2 kašičice
  • sok od limuna - od dva limuna
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se deli na četiri šnicle. Svaka od njih se istuca, a posle se uvalja redom u brašno, jaje i prezle.

Svaka šnicla se isprži sa obe strane u masnoći i ostavlja se da se ocedi od nje na kuhinjskom ubrusu. Za to vreme se pravi salata.

Povrće se očisti i iseče na sitne ivice. Začinjava se dresingom od iseckane mirođije, sokom od limuna, maslinovim uljem, senfom i medom. Gotova salata se servira kao garnirung šniclama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: