Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Faširane šnicle»Klasične bečke šnicle s krompirićima

Klasične bečke šnicle s krompirićima

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Klasične bečke šnicle s krompirićima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Dobra bečka šnicla se pravi sa kvalitetnim telećim mesom - ostalo su detalji"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 900 g, kotleti sa kostima
  • prezle - za valjanje
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • jaja - 2 komada, velika
  • krompir - 1 kg
  • crveni luk - 1 glavica
  • mirođija - 1 struk
  • bugarski luk - 2 prstohvata
  • balsamiko sirće
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • bujon - 1 kocka
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Kotleti se odvoje od kostiju i obrate se kuhinjskim tučkom, tako da se istanje.

Nakon toga se posipaju solju i biberom i uvaljaju se redom u brašno, jaja i prezle.

Isprže se u masnoći i poređaju se na kuhinjski ubrus da se ocede od nje. Nakon toga krompir se oljušti i iseče na krupne komade.

Skuvaju se u posoljenoj vodi i dok su još topli i vodenasti posipaju se namrvljenim bujonom.

Začinjavaju se balsamiko sirćetom, biberom, bugarskim lukom i maslinovim uljem. Dodaju im se iseckan crveni luk i mirođija. Tako napravljeni krompirići se serviraju kao garnirung šniclama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: