Bogata supa od povrća

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/10/2019
"Što više povrća stavite u supu to će ona biti ukusnija - provereno "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca106
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na male kocke. Šargarepa i paprika se seku na sitno.

U šerpu se stavlja malo ulja i zaprže se šargarepa i paprika. Dodaje se krompir i malo vode.

Ostavljaju se da vru malo (dok krompir ne omekša) i nakon toga se dodaju začini. Sipa se još malo vode i stavlja se prethodno oprani pirinač.

Kada je pirinač na pola gotov, stavlja se i drugo povrće i doliva se još vode - zavi se ko koju količinu supe želi. Supa se kuva dok se sve dobro ne skuva. Sklanja se sa ringle i ostavlja se sa otvorenim poklopcem, da se brže ohladi.

Nakon 15 minuta dolazi vreme za zapršku. U posudici se umuti jedno jaja, uzima se kutlača bujona i dodaje se u jaje. Promeša se i sve se sipa u šerpu. Po želji može da se doda i peršun.

Beleške:

- Ovo je približna količina povrća, koju korisitim. Razume se, od svega može da se stavi više ili manje, stvar ukusa.

- Ako će se koristiti rezanca umesto pirinča, ona se dodaju nakon što omekša zamrznuto povrće. Supa je gotova kada su i rezanca skuvana.

- Zaprška nije obavezna, dovoljno je supa ukusna i bez nje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar