Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Bogata supa od povrća

Bogata supa od povrća

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4351421k179
Bogata supa od povrća
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
04/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
"Što više povrća stavite u supu to će ona biti ukusnija - provereno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 - 2 srednje velika
  • šargarepa - 1 velika (ili 2 male)
  • kukuruz - 70 g, zamrznut
  • grašak - 70 g, zamrznut
  • brokoli - 70 g, zamrznut
  • pasulj - 30 g
  • paprika - 1/4
  • pirinač - 1/2 šolje ili rezanca
  • so
  • biber
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na male kocke. Šargarepa i paprika se seku na sitno.

U šerpu se stavlja malo ulja i zaprže se šargarepa i paprika. Dodaje se krompir i malo vode.

Ostavljaju se da vru malo (dok krompir ne omekša) i nakon toga se dodaju začini. Sipa se još malo vode i stavlja se prethodno oprani pirinač.

Kada je pirinač na pola gotov, stavlja se i drugo povrće i doliva se još vode - zavi se ko koju količinu supe želi. Supa se kuva dok se sve dobro ne skuva. Sklanja se sa ringle i ostavlja se sa otvorenim poklopcem, da se brže ohladi.

Nakon 15 minuta dolazi vreme za zapršku. U posudici se umuti jedno jaja, uzima se kutlača bujona i dodaje se u jaje. Promeša se i sve se sipa u šerpu. Po želji može da se doda i peršun.

Beleške:

- Ovo je približna količina povrća, koju korisitim. Razume se, od svega može da se stavi više ili manje, stvar ukusa.

- Ako će se koristiti rezanca umesto pirinča, ona se dodaju nakon što omekša zamrznuto povrće. Supa je gotova kada su i rezanca skuvana.

- Zaprška nije obavezna, dovoljno je supa ukusna i bez nje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Savrsena je corba jos ako koristimo preciscenu Nobel vodu nema
09.11.2022 20:45
5