Način pripreme
Krompir se oljušti i iseče na male kocke. Šargarepa i paprika se seku na sitno.
U šerpu se stavlja malo ulja i zaprže se šargarepa i paprika. Dodaje se krompir i malo vode.
Ostavljaju se da vru malo (dok krompir ne omekša) i nakon toga se dodaju začini. Sipa se još malo vode i stavlja se prethodno oprani pirinač.
Kada je pirinač na pola gotov, stavlja se i drugo povrće i doliva se još vode - zavi se ko koju količinu supe želi. Supa se kuva dok se sve dobro ne skuva. Sklanja se sa ringle i ostavlja se sa otvorenim poklopcem, da se brže ohladi.
Nakon 15 minuta dolazi vreme za zapršku. U posudici se umuti jedno jaja, uzima se kutlača bujona i dodaje se u jaje. Promeša se i sve se sipa u šerpu. Po želji može da se doda i peršun.
Beleške:
- Ovo je približna količina povrća, koju korisitim. Razume se, od svega može da se stavi više ili manje, stvar ukusa.
- Ako će se koristiti rezanca umesto pirinča, ona se dodaju nakon što omekša zamrznuto povrće. Supa je gotova kada su i rezanca skuvana.
- Zaprška nije obavezna, dovoljno je supa ukusna i bez nje.
Komentari