Lenji rižoto

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
05/10/2019
"Nećete stajati pored ringle i mešati neprestano - prosto stavite u pleh i pecite dok ne bude gotovo "
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano420
  • Pregledi tokom meseca420
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • tikvice - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • ljutenica - 500 g, krupnije samlevena
  • so
  • maslac
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i ostavite da stoji u vodi 1 sat. Nakon toga prebacite u namazan pleh, dodajte u njega sitno iseckan luk i tikvice.

Posolite po ukusu i sipajte 1 i 1/2 šolju vode. Pecite jelo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Gotov rižoto pomešajte sa ljutenicom. Rasporedite na tanjire i napravite porcije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar