Punjeni mesni rolat

00000000000000
Šegrt
21377211
Punjeni mesni rolat
Fotografije: Anonymous
2 / 9
04/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Danas se mogu naći razni recepti za vekne od mesa. Mojoj porodici je ovaj najbolji"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, pola svinjetina, pola junetina
  • prezle - 100 g
  • paprika - 2 kom. (crvena i žuta)
  • pršuta - 200 g (ili šunka suva )
  • sir - 200 g
  • šargarepa - 3 kom.
  • luk crveni - 1 glavica, veća
  • beli luk - 4 čena
  • začini - so, biber, začin C, po ukusu
  • jaja - 2 kom.
  • kisela voda - 100 ml
  • ulje ili mast - 200 ml
  • povrće - tikvice, luk, paradajz, paprika, patlidžan, ljuta feferona, celer, šargarepa, peršun koren i list, ukupno 1 kg.
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu zamesimo prezle sa kiselom vodom i dva jajeta. Posolimo i dodamo začine po ukusu. Dodamo mleveno meso i dobro izradimo da se sjedini. Ostavimo da odstoji.

Za to vreme izrendamo luk, beli luk, šargarepu i papriku, te ih prodinstamo da omekšaju.

Operemo i očistimo povrće, te ga narežemo na trake i kolutove (po želji) debljine 1-2 milimetra poređamo u pleh. Na streč foliji (najlon) razvijemo četri kore od mesa, debljine oko santimetar-dva. Na koru stavljamo fil od: dinstanog povrća, rendanog sira i pršute i sve uvijemo u rolat. Napravimo takva četiri rolata.

Rolate ili vekne stavljamo u pleh na povrće. Odozgo stavimo po list pršute ili slanine na svaki i prelijemo ih uljem i sa 200 ml vode, toliko da povrće ogrezne.

Stavimo da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.

Uz ovako pripremljenu veknu možemo poslužiti makarone ili špagete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: